FAQ E-Learning Zone

FAQ E-Learning Zone
FAQ E-Learning Zone

FAQ E-Learning Zone is een FAQ met algemene vragen. Een vraag over de behandelde stof van een e-learning kun je stellen op de pagina van de e-learning zelf. Vind je geen antwoord op jouw vraag op de FAQ E-Learning Zone, stel de vraag onderaan deze pagina.

Mag een docent een e-learning gratis aanbieden?

Er geldt een minimumprijs voor een e-learning. De minimumprijs is € 49,=. Een e-learning mag dus niet gratis aangeboden worden.

Mag iedereen zich inschrijven als docent?

Ja, iedereen mag zich inschrijven als docent.

Is het plaatsen van een e-learning gratis?

ELZ biedt alle tools die je nodig hebt om een goede e-learning te ontwerpen. En dat doet ELZ geheel gratis. Alleen op het moment dat je een e-learning verkoopt, dan houdt ELZ 20% van de omzet in. Dus het kost je helemaal niets om een e-learning online te plaatsen. Het kost je alleen tijd. Maar als de e-learning eenmaal geplaatst is, dan heb je er geen omkijken naar. Tenzij de inhoud van de e-learning tijdgevoelig is. Dan zul je als de tijd daar is de e-learning moeten updaten. Maar dat bepaal je allemaal zelf.

Waarover mag een e-learning gaan?

Over alle legale onderwerpen. En verder bijvoorbeeld niet over het maken van wapens, niet over politieke standpunten, niet over moreel verwerpelijke onderwerpen, niet over crypto, niet over (allerlei verwerpelijke) manieren om geld te verdienen, et cetera.

Hoe groot mag het video bestand zijn?

Een bestand mag niet groter dan 3 Gigabyte zijn. Je kunt wel meerdere video’s uploaden, die bij elkaar veel meer GB zijn dan 3, bijvoorbeeld bij elkaar 20 Gigabyte. Aan het aantal video’s is geen maximum verbonden. Een video van 3 GB is ongeveer 15 minuten.

Welk soort videobestanden is toegestaan?

De toegestane extensie is mp4. Je kunt het beste de H.264 codering gebruiken. Een nieuwere codering (H.265 HEVC) raad ik niet aan, vanwege de afspeelproblemen op verschillende computers en Android telefoons. Je krijgt dan vaak een zwart scherm met geluid.

Mag ik video’s van YouTube of Vimeo gebruiken?

Ja, dat is toegestaan. Maar zorg ervoor dat studenten de video’s niet gratis via YouTube of Vimeo kunnen kijken.

Hoe lang mag een video zijn?

Ik raad aan de video’s niet langer dan 10 minuten te maken. De lengte is ook begrensd door de maximale upload grootte van 3 Gigabyte. Daardoor kun je een video van maximaal 15 minuten uploaden. Door de video’s kleiner te houden, verliest de student niet snel de aandacht. En het is makkelijker om verder te gaan, nadat de student gestopt is. Anders valt de student midden in een video. 10 Verschillende video’s van 6 minuten is veel beter dan 1 video van 60 minuten. Want je verliest al snel je aandacht. Ik heb hier ervaring mee opgedaan, door zelf e-learnings te volgen.